3 Eylül 2012 Pazartesi

Antakya Halkı Mültecilere Karşı Değildir


  1. Antakya halkı mültecilere değil onlarla beraber yaşayan ve Alevi-Hıristiyan-Laik nefreti ile dolu “savaşçılara” karşıdır. İster komplo ister propaganda değin muhalif savaşçıların mülteci kamplarını, Antakya ve çevresini üs olarak kullandıklarını ve oralarda eğitim aldıklarını inkar edemezsiniz. Bu savaşçıların sınırı geçip sadece Suriye askerler ile savaşmadıklarını Alevi sivilleri de katlettiklerini bilmek istemiyorsunuz. Çünkü bu şekilde orada öldürülen tanıdık ya da akrabanız olmadı.
  2. Antakya halkı mültecilere karşı değildir. Öyle olsa idi Kenan Evren tarafından 1982 yılında Antakya’ya yerleştirilen ve şimdiki Suriye mültecilerinden daha muhafazakar olan (Şakallı, çarşaflı, yerel kıyafetli) bu insanlara ciddi bir tepki olurdu. Evren’in amacının Antakya içindeki Alevi nüfusu dengelemek olduğunun bilinmesine rağmen Afgan göçmenler kısa sürede yerel halkla kaynaşbildi. Üstelik, yerel halkın sahip olmadığı imkanlar sunuldu. Mesela mülteciler için verimli amik ovasında bir kasaba inşa edildi ve her aileye hayvan yardımı yapıldı.
  3. Antakya halkı mültecilere karşı değildir. Antakya’da 1 Eylüldeki mitingin ana teması Mültecileri protesto etmek değil Suriye ile savaşa Hayır demek içindi.
Antakya halkı mültecilere karşı değildir. Keşke mesele sadece bir mülteci sorunu olsa. Zor durumda olan, evlerini, ortamlarını, işlerini ve huzurlarını kaybeden insanlara yardım etmek insan olmanın gereğidir. Memleketini çoluk çocuk ile beraber kim terk edip gitmek ister ki? Sadece bir mülteci sorunu olsa idi emin olun her kesimden Antakyalı kendi imkanları ile mültecilere yiyecek, kıyafet, barınma ve diğer yardımları ulaştırırdı. Onlardan nefret etmek olacak şey mi? 
Ancak gelin görün ki hikaye gerçekten o kadar basit değil. Maalesef hikayenin büyüklüğü içerisinde masum mülteciler arada kaynayıp gidiyorlar. 

mehmet ates

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder